A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство Жашківське виробниче управління житлово-комунального господарства

ПОЯСНЮЮЧА ДО ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРОГРАМИ

Дата: 27.09.2021 08:13
Кількість переглядів: 130

5.ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

5.1.Загальна інформація про ліцензіата

Жашківське виробниче управління житлово-комунального господарства Жашківської міської ради Черкаської області є самостійним господарюючим суб'єктом, який має право юридичної особи.

 Підприємство надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, вивезення твердих та рідких побутових відходів, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, та інше. Послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є одним з основних видів діяльності підприємства, їх обсяг в валовій продукції займає близько 21,3%.

Місцезнаходження підприємства: Черкаська область, м. Жашків, вул. Соборна, 50.

Підприємство здійснює діяльність відповідно до Господарського кодексу та інших законодавчих актів України, Статуту Жашківського виробничого управління житлово-комунального господарства , затвердженого рішенням  Жашківської міської ради від 27.07,2010 року №54-5/V та зареєстрованого Жашківською райдержадміністрацією 26.11.2010 року, № запису в ЄДР 10031050011000062, в новій редакції затвердженого рішенням  Жашківської міської ради від 27.03.2019 року №13-11/VIII та зареєстрованого Жашківською райдержадміністрацією 30.05.2019 року, № запису в ЄДР 1_003_000062_87 зі змінами.

Власником споруд водопостачання та водовідведення є Жашківська міська рада, яка передала ці об'єкти в господарське відання Жашківського виробничого управління житлово-комунального господарства та визначила його виконавцем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Підприємство вправі самостійно розпоряджатися власними коштами, амортизаційні відрахування теж залишаються у власному розпорядженні для покриття витрат на підтримку в робочому стані основних засобів, та їх поліпшення.

Політика ціноутворення проводиться у відповідності до діючих нормативно-правових актів. Розрахунок тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення проводиться відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 зі змінами та доповненнями.

              5.2.  Висновки щодо необхідності впровадження інвестиційної програми

Ця Інвестиційна програма  розроблена відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та територій України  № 191 від 19.08.2020 «Про затвердження порядків розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування діяльності яких здійснюють Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації», Закону України  «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»  №2119-VIII  від  22/06/2017         (далі – Закон) , яким  передбачається зобов»язання операторів зовнішніх інженерних мереж обладнати 100% житлових будинків побудинковими вузлами комерційного обліку води.

Метою Інвестиційної програми є:

  • виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та  водопостачання», щодо налагодження в м. Жашків 100% комерційного обліку споживання послуг з централізованого водопостачання води та скорочення не- облікованих витрат води у внутрішньобудинкових системах водопостачання, що як наслідок призведе до зменшення витрат співвласників багатоквартирних будинків на оплату послуг з централізованого водопостачання води.

Водопостачання

 

У м. Жашкові , станом на день набрання чинності Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та  водопостачання»,  у 100 % багатоквартирних  житлових будинків, приєднаних до зовнішніх мереж  водопостачання, загальнобудинкові  лічильники не встановлені, або знаходяться у не робочому стані, що унеможливлює  здійснення побудинкового комерційного обліку послуг  з централізованого постачання питної води.

Низький показник оснащення засобами обліку робить не можливою ефективну реалізацію заходів з економії водних ресурсів, які спрямовані головним чином на зменшення технологічних витрат та втрат води в системах  централізованого питного водопостачання та внутрішньобудинкових системах централізованого постачання холодної води.

 Загалом у багатоквартирних житлових будинках м. Жашків необхідно замінити або встановити 44 засоби побудинкового обліку питної води. Заходами Інвестиційної програми  в  2022 році планується придбати та встановити 44 засоби комерційного  обліку питної води (загальнобудинкових лічильників) в  42-х багатоквартирних будинках .

 

    1. Обґрунтування інвестиційних витрат за їх складовими

      Для виконання заходів, передбачених Інвестиційною програмою на 2022 рік, необхідні фінансові ресурси в розмірі 381,4 тис. грн. (без ПДВ), а саме:

- за рахунок планованого прибутку на суму 381,4 тис грн.  

     Виконання заходів планується здійснити за рахунок виробничих інвестицій з прибутку

- по послугах водопостачання –  381,4   тис. грн.;

    1. Аналіз результатів реалізації інвестиційної програми

    Оснащення вузлами обліку споживачів  питної води, в тому числі з використанням засобів вимірювальної техніки підвищеного класу точності, дозволить зекономити до ¾ необлікованих витрат питної води  у внутрішньобудинкових системах .

    Пропоновані заходи інвестиційної програми по водопостачанню та водовідведенню по Жашківському виробничому управлінні житлово-комунального господарства на 2022 рік у сфері водопостачання дозволять зменшити втрати питної води в мережі водопостачання на рік обсягом  26006,25 куб.м. ,   а, також ,  забезпечити комерційний облік питної води у відповідності до вимог законодавства у 42-х багатоквартирних будинках м. Жашків, жителі яких  є споживачами  послуг  Жашківського ВУЖКГ.

Зауваження та пропозиції приймаються до 11.10.2021 року за адресою вул.Соборна,50 тел.60720


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора